English

Hírek, rendezvények

Tagországok

Az elnökség tagjai

Dokumentumok

Kapcsolat

Játékok, bajnokságok

Kezdőlap

Kezdőlap>> Hírek, rendezvények>>

A VII. Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Játéka helyszíneinek a bejárása

 

 

2011. szeptember 30. és október 2.-a között került sor Zágrábban a helyszínek megtekintésére. A helyi szervező bizottság Tanja Watz és Jurica Ester vezetésével szervezte az országok képviselőinek és a Team Managereknek megtartott találkozót. A találkozó során bejártunk valamennyi helyszínt, megtekintettük a sportlétesítményeket és megismerkedtünk az egészségügyi hátteret adó kórházakkal és a művese állomásokkal is. Örömmel nyugtáztuk, hogy a Játékok központja az Egyetemi kampuszban lesz és a sporthelyszínek nagy része gyalog bejárható távolságban van a szállástól. Megismertük a helyi szervező bizottság tagjait is. Az ülések során aktualizáltuk a Szövetség (ETDSF) Sportszabályzatát.

 

Ezen a hétvégén került sor az ETDSF Elnökségi ülésére és Közgyűlésre is, ahol a két új tagország Litvánia és Szerbia képviselői is bemutatkoztak. A szokásos napirendi pontokon kívül a legfontosabb téma a VIII. Európa Játékok helyszínének az eldöntése volt. Két ország mutatta be a kandidálását: Lengyelország és Bulgária. Mindkét prezentáció nagyon részletes és jól felépített volt. A Közgyűlés azonban ahhoz, hogy felelősségteljes döntést tudjon hozni úgy határozott, hogy a döntést későbbre halasztja. A legjobb döntés érdekében az Elnök és az Elnökség egy tagja mindkét helyszínt meg fogja látogatni és a személyes tapasztalatok alapján, egy közösen elfogadott értékelési standard szerint, jelentést készít az Elnökség tagjainak. A Közgyűlés a döntést átruházza az Elnökségre, melyet 2011. december 31-ig meg kell hoznia és erről a kandidáló országokat értesítenie kell.

 

A záró ülésen döntés született arról, hogy Berente Judit elnök és Colin White a Sportbizottság  elnöke a regisztrációs szakasz befejezése után találkoznak a zágrábi szervezőbizottság tagjaival, hogy az időközben felmerült problémákat megbeszéljék, és azokra megkeressék a megoldást.

Képek a bejárásról IDE kattintva tekinthetőek meg.

Vissza