English

Hírek, rendezvények

Tagországok

Az elnökség tagjai

Dokumentumok

Kapcsolat

Játékok, bajnokságok

Kezdőlap

Kezdőlap>> Hírek, rendezvények>>

A VIII. Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnoksága helyszíneinek a bejárása

 

 A bejárásra 2013 október 10- 13 között került sor Krakkóban, amit a helyi szervező bizottság Krystyna Murdzek és Prof. Andrzej Chmura vezetésével szerveztek meg az Európa Szövetség tagországai képviselőinek és a Team Managereknek.

 

A bejárás első programjaként Krakkó város alpolgármester asszonya a polgármesteri hivatal dísztermében fogadta az Európa Szövetség (ETDSF) delegáltjait. A meleg hangú fogadáson az alpolgármester asszony Krakkó város maximális támogatásáról biztosította az Elnökség tagjait és az országok képviselőit.

 

A találkozó során a résztvevők bejártak valamennyi helyszínt, megtekintették a sportlétesítményeket és az egészségügyi hátteret adó kórházakat és a művese állomásokat is. A zágrábi Játékokhoz hasonlóan a verseny központja a krakkói Testnevelési Egyetem Campusában lesz. A sporthelyszínek is ennek területén helyezkednek el. Megismertük a helyi szervező bizottság tagjait is.

 

Az ülések során aktualizáltuk a Szövetség (ETDSF) Sportszabályzatát. Az aktualizálás során arra törekedtünk, hogy a szabályokat lehetőség szerint harmonizáljuk a WTGF Sportszabályzatával. Ez azért célszerű, mert többnyire ugyanazok a sportolók vesznek részt mindkét versenyen. Az új sportolók általában nemzetközi versenyre először az Európa Játékokra neveznek be, ami egy jó tapasztalatszerzési lehetőség a Világjátékokon való részvétel előtt.

 

Három új sportág került be a krakkói bajnokság programjába.

 

Az egyik a virtuális triatlon ahol a sportolók a mai triatlon szabályoktól eltérően három különböző napon vesznek részt a 400 m gyorsúszás, a 20 km-es kerékpározás és az 5000 m-es országúti futás versenyében. Az a sportoló vesz részt a virtuális triatlon versenyben, aki mindhárom sportágba benevez. Nem számít be negyediknek a benevezhető sportágak között.

 

A másik új sportág a nyári biatlon, ami a téli sílövészet mintájára kerül megrendezésre. A sportolóknak a kijelölt pályán három kört kell futniuk. Az első körben fekve majd állva kell 5-5 lövést leadniuk.

 

A harmadik új sportág pedig a strandröplabda, ami a röplabda helyett került be a programba. Az országok képviselői és a Team Managerek úgy vélték, hogy így nagyobb számú résztvevőre lehet majd számítani.

 

Ezen a hétvégén került sor az ETDSF Elnökségi ülésére és Közgyűlésre is. A szokásos napirendi pontokon kívül a Közgyűlés határozatot hozott a névváltoztatásról. Finnország javaslatát a többség támogatta, és már a VIII. Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Játéka elnevezését is megváltoztatta. A 2013 októberétől hatályba lépő új elnevezés Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnoksága.

A bejárás képei IDE kattintva tekinthetők meg.

Vissza